MANGALICA & CHAROLAIS

Mangalicáink 18-24 hónapig növekednek, szabad tartásban, génmódosított növényektől mentes takarmányon. A lassú növekedés következtében a vitaminoknak és ásványi anyagoknak kellő idejük van beépülni az állat szöveteibe, ezért az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen anyagokból a mangalica húsa többet tartalmaz – elsősorban B vitaminokat, vasat, cinket.

A mangalica hús emellett kb. 10%-kal kevesebb telített zsírsavat és 10%-kal több telítetlen zsírsavat tartalmaz a fehérsertések húsához képest, amely arány az emberi szervezet számára kedvezőbb.

A magas hússzövetek közötti zsírtartalom egyenletesen oszlik el, ebben a zsírban a fűszerek mélyebben tudnak feloldódni, így a mangalicasültek ízletessége, lédússága felülmúlja a más fajtákból készített sültekét.

A mangalica hús magas minőségű fehérjeforrás az emberi szervezet számára; szalonnája, zsírja koleszterinben rendkívül szegény, így fogyasztása az egészséges étrendet támogatja.

A félszabadtartású, hízlalt növendék Charolais marha húsa márványozott, porhanyós. Telt ízvilága és puha húsa a legmagasabb fogyasztói igényeket is kielégíti. A génmódosított növényektől mentes takarmányozás révén marhahúsunk is garantáltan GMO mentes, és késztermékeink sem tartalmaznak allergén anyagot, így többek között laktózt és glutént sem.

Az egészségtudatos étkezéshez kitűnően illeszthető a marhahús fogyasztása, hiszen az emberi szervezet számára élettani szempontból fontos anyagokat tartalmaz – L-Karnitint, antioxidánsokat, ásványi anyagokat, kreatint, a vitaminok közül pedig elsősorban a B vitamin tartalma jelentős. Fogyasztása bármely sport-étrendhez kapcsolható, mivel alacsony zsírtartalmú, gyakorlatilag szénhidrátmentes, magas fehérje tartalma pedig kiválóan hasznosuló tápanyagot nyújt az izmok számára.